Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek vége, Krisztina körút, 1. kerület

További információk a képhez

1890-es évek vége, Krisztina körút (55.), Gróf Karátsonyi Jenő (Guidó) palotája, avagy más néven Karácsonyi palota. A felvétel 1895-1899 között készült.
A képen látható épületet 1853-56-ban építette Pán József. 
1938-ban lebontották. A helyén 1951-ben helyére épült az akkori Kohó és Gépipari Minisztérium Tervezőirodája.
Napjainkban (2016.08.20.): a Magyar Telekom Székháza.
Hogy a Guidó = Jenő, azt még a neten sem találtam meg, de íme itt a bizonyíték. A teljes kép itt!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Krisztina körút
  • Forrás: Fortepan.hu (83162), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.11.070, fotó:Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©