Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Erzsébet híd(-ak) és környékeik, Döbrentei tér 1947, 1. kerület

További információk a képhez

1946. A Döbrentei téren a Rudas fürdő előtt figyelhetjük meg az újjáépítés munkálatait az Erzsébet híd budai hídfőjénél . Röstellem a dolgot, de nem tudom milyen villamos használja ezen síneket itt és a későbbiekben. Talán a 11-es, vagy esetleg 63-as ?
Mentségemre szolgáljon, hogy csak mínusz 10 éves voltam...
A háttérben jól látható az 1946. augusztus 20-án átadott  Szabadság híd. (1896. október 4.-e óta eme időpontig Ferencz József híd. )

Jelenlegi és régebbi nevei:

Döbrentei tér
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

György Balazs
György Balazs
A Margit híd budai hídfőjénél volt a 9-es villamos végállomása, a másik a M.Zs. körtéren volt. Ugyanezen a pályán haladt később a 19-es, de úgy emlékszem, az már a Batthyányi téri végállomástól indult és tovább ment talán Kelenföldre!
2013. november 22. 23:15
Mihálffy László
A 9-es villamos valóban erre járt, de a képen látható pótkocsis villamos nem lehet 9-es, mert a Margit-hídnál nem volt hurokvégállomás. A 9-esen főleg szóló motorkocsik, később időnként ikerkocsik jártak.
Szerintem 18-as vagy 63-as lehet. Egy 1950-es menetrendi tájékoztató szerint (villamosok.hu) előbbi Nagyszombat u. - Móricz Zs. körtér, utóbbi János kórház - Nagyvárad tér között járt.
2013. november 23. 22:27
Olsvay Endre
Ha a kép ténylegesen '46-beli, akkor nem lehet 18-as, mert azt csak két évvel később indították meg, viszont egybevágó útvonalon járt a 11-es. Úgy hogy vagy 11-es, vagy 63-as.
2013. december 12. 22:48
Olsvay Endre
(És a 63-as akkor még csak a Széll K. térig közlekedett.)
2013. december 12. 22:52