Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1947, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1947. A Clark Ádám tér. Néhány lépcsőfokkal feljebba Sikló utca.
Na, de hol a lépcső és hova vezetett...?
Aztán ott van nekünk a Váralagút bejárata egy míves ÁFORT benzinkúttal! Micsoda kútfej! Az alagút bejáratának tetején még a régi királyi (Kossuth) címer. Az egész egy kicsit viseltesen a háború után nem sokkal.
Utóirat: Egy másik kép kapcsán megvan a megfejtés a lépcsőre : a második világháborúban súlyosan megrongálódott Vársikló alsó fogadó-épületéhez vezetett.
Azon a képen jobban látszik.
Utóirat.2.: Becker József Károly kedves látogató jóvoltából. A benzinkút mögött egy trafik!...Mi is lehetne egy benzinkút mellett...?

Jelenlegi és régebbi nevei:

Clark Ádám tér, 1912-től Clark Ádám tér, Népszínház tér (1860-as évektől), Lánchíd tér (1970 közepétől)

Érdemes utánanézni:

Áfort, Sikló utca
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Becker József Károly
Becker József Károly
Reméljük ilyen többé nem lesz......az Áfor benzinkút mögött diszkréten egy " Nemzeti Dohánybolt " !
2013. május 31. 16:18
László Keszthelyi
László Keszthelyi
Nézegetem a itt a régi képeket. Tudjátok mi a szokatlan rajta?
2013. június 03. 02:25