Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1906 táján, Lánchíd tér (Clark Ádám tér) 1. kerület

További információk a képhez

1906 táján, Lánchíd tér (Clark Ádám tér) egy, szinte lehetetlen szögből fényképezve. A villamosvasút alagútja a Lánc-hídnál, a Lánchíd tövében. A Lánchíd írásának különbözősége a képen magán.
A budai Duna-parton, Óbuda és a Rudas-fürdő között közlekedett villamos Lánchíd alatti alagútját láthatjuk, amely 1906-ban épült. A képen, bal oldalt, a Lánchíd utcában állt a Kereskedelmi Minisztérium épülete, éppen eltakarva a Váralagút bejáratát. A tér jobb oldalán pedig a Budai Takarékpénztár székházának épülete. Mindkettő elpusztult a II. Világháborúban. A képen látható "hidvámszedő házakat" is ez után bontották le a sérüléseik miatt. Apóság: a villamos kifelé jön az alagútjából, de mégsem látható rajta viszonylatszám. Ti.: a villamosok csak 1910-ben kaptak számokat, addig csak jelük volt egy kör alakú tárcsában valamilyen alakzattal. Arról nem is beszélve, hogy a közlekedés szigorúan balos volt még a villamosoknak is. A közlekedés természetesen balos.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-as évektől Népszínház tér
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
Ez viszont 1910 előtti, mert nincs még számjelzés. Annak ellenére, hogy felsővezeték már van. (Nem mindenütt volt alsóvezetékes a villamos.)
2013. október 11. 22:51