Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1800-as évek vége, Lánchíd (Clark Ádám) tér, 1. kerület

További információk a képhez

1800-as évek fordulóján a Lánchíd tér (később: 1912-től Clark Ádám tér). Az útburkolat kockakő, még a járdán is. A háttérben a Váralagút. A közvilágítás az nagy valószínűséggel  gázlámpa. A képen jobboldalt a Budai Takarékpénztár épülete. 
Erről pedig itt egy kicsit többet.
A legnagyobb kérdés, hogy miről elmélkedik emberünk kalapban a járda szélén ülve?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, 1860-as években Népszínház tér, 1870-es évek közepétől Lánchíd tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82449), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.07.125
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©