Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Batthyány tér, 1. kerület

További információk a képhez

1970, Batthyány tér 5., a Kossuth-híd kisvendéglő. A nyíl a Casanova-házra mutat.
Egy érdekességre találtam erről.
forrás: https://kocsma.blog.hu/ :  Szórakozóhelyek látogatásának szabályozása. A fegyveres erők és fegyveres testületek (néphadsereg, határőrség, rendőrség, büntetés végrehajtási terület, munkásőrség) tagjai bizonyos szórakozóhelyeket sem egyenruhában, sem polgári ruhában nem látogathattak a helyőrség területén. A tilalom szabadság idejére is vonatkozott. Ezeket időről időre felülvizsgálták, a felsorolt szórakozóhelyek listáját frissítették. Az ok: szolgálati titkok kifecsegése, botrányos, garázda magatartás, fegyelmi vétségek és fegyelem sértések, bűncselekmények. Az adatbázisban 1962-es, 1963-as, 1968-as, 1975-ös, 1979-es és 1982-es parancsokat találtam, azokban megnevezve a következő budapesti vendéglátóhelyeket: Kossuth híd vendéglő - Batthyány tér 5. (1975).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1905-től Batthyány tér, 1874-től Bomben Platz (Bomba tér), 1695-től Oberer Markt (Felső piac)
  • Forrás: Fortepan.hu (96705), ADOMÁNYOZÓ:UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©