Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1954, Clark Ádám tér. 63 éve így nézett ki. Még volt vörös csillag virágból a tér közepén, volt csibilámpa. És szinte "újszülöttként" volt a-sorrendben a 2. 0. kilométerkő. A szobrot Molnár László alkotta. A távolba néző szerelő autókerékkel. A szobor 1953-tól 1975-ig volt itt. A tér, ugyan 1949-től kör alakú, de a körforgalmi rend csak sok évtizeddel később lépett érvénybe. 
A zebra még csak kezdemény pöttyökből. A kipufogó meg a busz tetején...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-asévektől Népszínház tér
  • Forrás: Fortepan.hu (03968), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©