Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1942, Orom utca, 1. kerület

További információk a képhez

1942, Orom utca.
Valamikor a Gellért-hegy a pestiek és budaiak Húsvétjának fontos kelléke volt. A festett faszobrokkal díszített stációk egészen az ötvenes évekig megvoltak, az utolsót a Számadó és Szirtes utca sarkán 1951-ben bontották el egyetlen éjszaka alatt. A stációktól indultak a körmenetre. A képen az Orom utcai körmenet.
A Számadó és Szirtes utca sarki stáció  stációtól indult körmenet az Orom utcában.
Köszönet a beküldőnek, Dittrichné Vajtai Zsuzsánnának!
Amit gázlámpának vélek, az valóban az! 
A háttérben alant a Kereszt tér sejlik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1878-tól Orom utca, 1850-es évektől Schanz Gasse (Sánc utca), A XIX. században Schrecker Gasse
  • Forrás: Beküldte: Dittrichné Vajtai Zsuzsánna, Fortepan.hu (15139), orig: SALY NOÉMI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©