Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920-as évek, Batthyány utca a Mária térnél, 1. kerület

További információk a képhez

1920-as évek, Batthyány utca a Mária térnél. Középen az Immaculata-oszlop. A XVIII. századi a nagy pestisjárványok elmúltával sok helyen fogadalomból vagy a megmenekülés iránti hála miatt Maria Immaculata-oszlopot emeltek. Az Immaculata-oszlopok, vagy Szeplőtelen Fogantatás-oszlopok. (Mária az Immaculata (makulátlan, tiszta, szeplőtelen) oszlopokon rendszerint egy földgömbön vagy gömbformán áll, lába előtt kígyó, amelyre rátapos, karján általában a kis Jézus ül.) Pesten a Szent Rókus kápolnánál és a Szervita téren, Budán a Krisztina téren is áll Immaculata-oszlop. Az itteni is egy ilyen.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Batthyány utca
  • Forrás: Budapest 2. kerülete régi képeken - a II. kerület anno, www.szeretlekmagyarorszag.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©