Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1917, Donáti lépcső, 1. kerület

További információk a képhez

1917, Donáti lépcső az Iskola utca felől. Fent a Donáti utca 18. számú ház. 
Szent Donát: Kr.után 174-ben a Garam mellett, a germánok elleni csatában a rómaiak győzelmet arattak, melyben nagy szerepe volt a hirtelen jött zivatarnak. A légió tagja volt Donatus, aki Rómába visszatérve kereszténnyé lett és vértanúságot szenvedett. Szentté avatása után a villámcsapástól védő szentként tisztelik. Az elnevezés idején a közelben volt a kápolnája, innen az utca és a lépcső neve is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Donáti lépcső
  • Forrás: Fortepan.hu (18668)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."