Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910 táján, Szent János tér (Krisztina körút), 1. kerület

További információk a képhez

1910 táján, Szent János tér. Szemben a Rotter-féle bérház. Hübner Jenő tervei alapján épült 1905-1906-ban. Az 1880-as években a Budai körút része. A helyet az itt folyó Ördög-árok fölött átívelő kőhídon álló Nepomuki szent János szoborról nevezték el. Napjainkban a Krisztina körúton a ház helyén parkoló van.
A két épület között az Ovos lépcső.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1890-től Krisztina körút, 1874-től Szent János tér, A XIX. században Kirchensaulen Gasse (Templomoszlop tér)
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."