Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1906, a Déli pályaudvar, nagyjából a Karátsonyi (Kuny Domokos) utca felől, 1. kerület

További információk a képhez

1906, a Déli pályaudvar, nagyjából a Karátsonyi (Kuny Domokos) utca felől. Háttérben a Győri út - Márvány utca sarkán álló ház. Ma is ott van még, de már a valaha volt tornya nélkül.
Tulajdonképpen erről igazán felismerhető a kép. A gőzmozdony nem 424-es (mint én), de azért jól néz ki!
Kuny(Cuny) Domokos (1754-1822): keramikus. Budán-ebben az utcában-fajansz- és keménycserépgyárat alapított. Az 1785-ben megindult gyár néhány év múlva beszüntette működését.
A teljes kép itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Kuny Domokos utca, 1896-tól Karátsonyi utca, 1874-től Karácsonyi utca, 1785-től Müller Gasse (Molnár utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (115834), orig: SZÉMAN GYÖRGY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."