Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1902, Bomba (Batthyány) tér, 1. kerület

További információk a képhez

1902, Bomba (Batthyány) tér az új vásárcsarnok Itt új. Összességében a VI. budapesti vásárcsarnok. Tervezője: Klunzinger Pál. Ami ezen képen WIRTHT ANTAL VENDÉGLŐJE, az ma a NAGYI PALACSINTÁZÓJA. Ami a kofák jelenlétét illeti, valószínűleg még az átadás előtt...
Ui.: a mai Batthyány tér- a közeli főút és a dunai vízi ut között-már a XVII.század végén mint kikötő, rakodó és árusító góc, illetve hadi fontosságú terület a Víziváros egyik legnagyobb forgalmú terének számított. Mivel a középkortól kezdve rendszeresen tartottak itt vásárokat, a tér korábbi neve nem véletlenül volt Felső vásár piac. Egyértelműen megkülönböztetendő a déli Alsó vásár tértől, a mai Szilágyi Dezső tértől. A parti oldalon a katonai várparancsnok a folyó forgalmának ellenőrzésére és megfigyelésére , valamint állandó készenlétben tartott ágyúi és lőszrerei tárolására katonai őrházat építtetett, amelyről a terület a Bomba tér nevet kapta.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1905-től Batthyány tér, 1874-től Bomben Platz (Bomba tér), 1695-től Oberer Markt (Felső piac)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©