Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890, Bomba (Batthyány) tér, 1. kerület

További információk a képhez

1890, Bomba (Batthyány) tér a Pesti alsó (Id. AntallJózsef) rakpart felől nézve. Előtérben az Ipolyságh (1870) vontató kerekes gőzhajó. Épült a Pest-Fiumei Hajóépítőnél, Luczenbacher Pál hajózási vállalatának tulajdonában. A Duna túlpartján a Bomba (Batthyány) téren a Felsővízivárosi Szent Anna-plébániatemplom. Ettől balra a Blum-malom. Jobbra az Erzsébet apácák temploma (kolostora) és kórháza, avagy a Szent Ferenc sebei templom. A felvétel 1890-ben készült. Leltári jelzet: MMKM TFGY 2017.1.884.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1905-től Batthyány tér, 1874-től Bomben Platz (Bomba tér), 1695-től Oberer Markt (Felső piac)
  • Forrás: Fortepan.hu (122914), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / Történeti Fényképek Gyűjteménye / Ganz gyűjtemény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©