Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1870, Népszínház (Clark Ádám) tér, 1. kerület

További információk a képhez

1870, Népszínház (Clark Ádám) tér, a VÁRHEGYI SIKLÓ. A mai nevén: Budavári Sikló. Eredeti nevén: VÁRHEGYI SIKLÓ. A Budavári Palotában lévő Szent György tér és a Clark Ádám tér között működő gőzüzemű jármű, ami az első géperejű városi tömegközlekedési eszköz volt hazánkban, Európában pedig a második. Négy évvel korábban, mint a Fogaskerekű Vasút. És 17 évvel Budapest első villamosvasútja előtt. (1873-ban már 1,5 millió utast szállított.)
Széchenyi Ödönnek, Széchenyi István gróf fiának a kezdeményezésére építették 1868 és 1870 között.
A második világháborúban súlyosan megrongálódott. A helyreállítás helyett a BSZKRT (Beszkárt) 1948-49-ben a sikló romjait eltakarította, berendezéseit széthordatta, mivel a budai várnegyed közlekedését autóbuszokkal kívánta megoldani. Üzemelése az 1985. évi teljes körű rekonstrukcióig szünetelt. A Siklót hosszas várakozás után 1986. június 4-én nyitották meg ismét.
1987 óta a Világörökség része.

Jelenlegi és régebbi nevei:

VÁRHEGYI SIKLÓ, BUDAI HEGYPÁLYA, Budavári Sikló, Vársikló
  • Forrás: Családi archívum
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©