Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, ÁMG-406 trolibusz pótkocsi

További információk a képhez

1960-as évek, ÁMG-403 trolibusz pótkocsi. Leginkább a 75-ös vonalán közlekedett 1968-ig, aztán kiselejtezték. A kalauz nélküli időszakban a pótkocsi volt a "kalauz nélküli". A Fővárosi Villamos Vasút (FVV) üzemeltette.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1960-as évek, Trolibusz pótkocsi
 • Forrás: Saját
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (4)

Dezső Gerő
Dezső Gerő
Szíveskedjenek helyesbíteni a típus jelzést ÁMG- 403 ra! Ez a helyes!!! ( felújítva 2012.05.hó, Kamion Fényező Kft:) pályaszáma : 923, született: Székesfehérvárott, 1961.05. hó; elhalálozott (a tömegközlekedés számára) 1968.01.17. ( tovább élt felvonulási melléklétesítményként, majd a BKV a 2000 évek elején visszavásárolta, talán a Beton Útépítő Vállalattól )
Ahol anno menetrendszerűen közlekedett (közlekedhetett) a 75-ös viszonylat ( Népliget- Angyalföldi út // Váci út // , vagy a 79 - es viszonylat Keleti pu // Nefelejcs u. változó útvonal vezetés, pl Thököly út, később Alpár I. u.// - Jászai M tér // Duna u........... más viszonylatokon - engedély hiányában nem mehetett !
2013. szeptember 07. 09:52
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi, Javítom.
  2013. szeptember 07. 14:03
Mihálffy László
"1960-as évek": forgalomban valóban akkor közlekedett, de akkor nem így nézett ki, nem ilyen színű volt. Ez egy mai, múzeumban készült felvétel, amint az a ráírt dátumból és a mögötte álló járművekből is kikövetkeztethető. A trolibuszok a 60-as években ennél sokkal sötétebbek, bordó színűek voltak. Ezt a pótkocsit - dicséretes módon - múzeumi célra nagyon szépen felújították, csak éppen nem az akkori, hanem a mostani trolibuszok színére festették. Kár. Talán még javítható.
2013. november 12. 22:31
  Popovics András
  Popovics András
  Ilyen az, amikor a több szem többet lát. De így a hozzászólás fényében (ez még nekem is tetszik..) tényleg más volt a színük!
  2013. november 13. 03:00