Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

2013, Margit híd, pesti hídfő, a Margit híd emléktáblája, 5.kerület

További információk a képhez

2013, Margit híd, pesti hídfő, a Margit híd emléktáblája.
Végre megkapta az őt megillető tisztességet Ernest Alexandre Gouin!
Ő a Margit híd tervezője. Nem is értem, hogy miért kellett hosszas nyomozás mindezidáig, ha valaki meg akarta tudni ezt az adatot.
A híd megihlette Arany Jánost, megihlette Zichy Mihályt, csak éppen a mindenkori illetékeseket nem!
1876-óta, a második budapesti hídként használhatjuk.
Nem, mintha egetverően fontos lenne, de talán ráfért volna a táblára a francia építő cég neve is: Société de Construction de Batignolles.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1876-tól Margit híd
  • Forrás: Saját
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©