Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Budapest, a Hóvirág-árus

További információk a képhez

1961, Budapest, a Hóvirág-árus. Az itt látható tevékenység napjainkban (2019.03.26.) büntetendő.
Ez ugyan nem kizárólag Budapestre vonatkozó téma, de úgy érzem belefér a gyűjteménybe.
A hóvirág (Galanthus nivalis).
A nőnapi köszöntés elengedhetetlen virága volt évtizedek óta a kis hóvirág csokor. A tavasz megérkezését, a jó idő eljövetelét hirdette. Hófehér szirmai vidámságot jelentettek a lassan múló, sötét télvégi napokon.
Az emberi kapzsiság miatt hozták 2005-ben azt a rendeletet, amelynek
értelmében a hóvirág a ˝természetvédelmi szempontból jelentős növényfajok˝ közé került. Veszélyeztetett, Magyarországon védett, eszmei értéke: 10 000 forint. Ez vonatkozik a virágra és a hagymára is!
Bízzunk benn, hogy ez még visszafordítható!


Jelenlegi és régebbi nevei:

Hóvirág, Galanthus nivalis
  • Forrás: Fortepan.hu (7876)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©