Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Márvány utca, 1. kerület

További információk a képhez

1959, Márvány utca.
Az étterem valóban egy kuriózum Budapesten. Ezt a 220 ( hoppá, már 221 ) éves léte is bizonyítja.
A Márványmenyasszony vendéglõ történetét a XVII. század fordulójáig vezethetjük vissza. Krisztinaváros egyik legnépszerûbb szórakozóhelye volt. Pesten, de Budán is egyre kevesebb az árnyas fák tövében meghúzódó kis vendéglõ. A Márványmenyasszony 1793 óta a hajdani Buda romantikáját õrzi. A vadgesztenyefák árnyékában száz éve is ugyanígy mulattak, mint ma és az 1997-ben felújított vendéglõ a régi vendéglátói hagyományokat szeretné folytatni.
És következzék egy étlap 1959-ből, ami már szintén kuriózum.
1959, Márvány utca, a Márvány menyasszony étlapja.
Érdekesség még, hogy az utca az étteremről kapta a nevét.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Márvány utca, 1858-tól Marmor Gasse, 1870-től Márvány utca
  • Forrás: A Márványmenyasszony étterem
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©