Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920, A Futball-labda, Futball labda, avagy a Foci labda

További információk a képhez

1920, Football-labda, Futball labda, avagy a Foci labda.
Minden tiszteletem eme csapatnak és a fényképésznek, de ezen kis cikkely most a labdáról szól.
Igen, ilyen és ekkora volt a labda régen. Egy kicsik nagyobb volt, mint a maiak, de mint tudjuk ilyennel is lehetett játszani, sőt, nagy eredményeket elérni...
Amit viszont már csak a "korábban  születettek" tudnak eme játékszerről , az az, hogy a focilabda sokáig ilyen fűzős volt.
A résen kellett betömni a belsőt, aztán ennek a zárószelepét beforgatni a külső bőr alá. Aztán pedig befűzni. Erre külön szerszám létezett. Ha jó szorosra fűzte is az ember, a labdának ezzel a felületével nem volt kellemes találkozni...fejjel!
Kárörvendés nélkül mondom, hogy nagyon remélem, sokan emlekeznek még erre a labdára.
Nekem még volt "szerencsém" ilyenbe belefejelni...

Jelenlegi és régebbi nevei:

Football-labda, Futball labda, avagy a Foci labda
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©