Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

 1900-1968, Földalatti kocsi

További információk a képhez

1950-es évek, Földalatti kocsi, FVV felségjelzéssel. (Fővárosi Villamos Vasút)
A legszebb Földalatti kocsik egyike...
Nekem még volt szerencsém ilyenen utazni.
Lehetetlennek tartom, hogy ne lehetett volna üzemben tartani egy ilyen csodaszép járművet (műremeket).

Jelenlegi és régebbi nevei:

Földalatti kocsi
  • Forrás: www.poptarisznya.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Peter Lubowsky
Peter Lubowsky
Gyönyörű! Hát még a belseje milyen szép volt!
2013. május 12. 11:26
Olsvay Endre
1973 elejéig jártak ezek a kocsik, a vonalhosszabbítással egy füst alatt tűntek el, de (főleg eleinte) általánosan visszasírtuk e kocsikat; még az ínyencek által leszólt vezérlő pótkocsikat is. (Tény, hogy azok architekturálisan semmitmondók, de tömegképzésükben illettek az eredeti motorkocsikhoz, így az összeállítás nem volt olyan szrencsétlen, mint sok más jármű-hibrid.)
2013. december 08. 13:58
Mihálffy László
1896-tól, az átadástól, ezek a kocsik voltak, akkor még szimpla ajtóval. Az első 10 alul sárga, fémburkolatú, a második 10 alul barna, faburkolatú. Ez utóbbiak alvázkerete a kocsi két végén magasabb kiképzésű volt, a képen láthatóhoz képest, ezért azoknál a barna sáv a kocsik végén keskenyebb volt, mint a sárga sáv ennél a fajtánál. Ezt a jellegzetességüket végig megőrizték, amint az az egyik színes fotón is látszik.
2013. december 08. 19:01