Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1974, Vecsés, Fő út (4-es főút)

További információk a képhez

1974, Vecsés, Fő út (4-es főút, Steinmetz kapitány szobra.
Steinmetz Miklós, Nyikolaj Sztyepanovics Steinmetz, azaz Steinmetz kapitány. A Fő út és a Ferihegyi Repülőtérre Vezető út találkozásánál állt. Mikus Sándor készítette 1958-ban. Az itt látható a második volt. (Az elsőt, amit itt láthatunk, azaz az 1948-ban készült szobrot az 1956-os forradalom idején ledöntötték.) Az 1989-es rendszerváltást követően az itt láthatót eltávolították, napjainkban a Memento Parkban (Szoborpark Múzeum) látható.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Vecsés (4-es főút)
  • Forrás: Fortepan.hu (99344), ADOMÁNYOZÓ:UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©