Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1833, Józsefváros (térképrészlet)

További információk a képhez

1833, JÓSEF VAROS (Józsefváros). Nevét II. József  (más néven a „kalapos király”) után kapta 1777-ben...
Egy térképrészlet, de nem akármilyen...!
Nézzük a finomságokat! 
A Hentes (Népszínház) utca és a Kerepesi (Rákóczi) út között még egy mocsaras tavacskát találhatuk nagyjából a mai Erkel színház helyén. A Fűzfa (Dohány) utcán eljuthattunk a Marha Vásárlás színhelyére. A lóvásárlást egy kicsit arrébb, a mai II. János Pál pápa téren bonyolíthattuk le... De fedezzük fel a korabeli Szűzleány utcát, Bakter utcát, Pék utcát, Óriás utcát, a  Rontó utcát, Zsák utcát! De hagytam még felfedeznivalót...


Jelenlegi és régebbi nevei:

1777-től Józsefváros
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©