Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Üllői út a Béke térnél, 18. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Béke tér, napnyugta idején Vecsés felé nézve. Jobb oldalon az Üllői út.
A napjainkban készült képhez képest alig felfedezhető a változás. Leszámítva a járműveket. A farmotoros Ikarus 66-osok a belterületen nem váltak be igazán. Ezért aztán helyközi járatok lettek belőlük. Minden jel erre utal: A kerekek nyomai a városból kifelé irányulnak...A távolodó egyed is. A tetőcsomagtartóról már nem is beszélve.
Az útburkolat még kis kockakő...
Így, utólag, visszaemlékezve egy kicsit furcsa, hogy a fém szemétgyűjtők nem csak szürkék, hanem narancssárgák is voltak.
Nagy köszönet a készítőnek, Tim Boricnak!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Üllői út, 1948-tól 1990-ig Vörös hadsereg útja, 1874-től Üllői út, 1874 előtt Szolnoki országút
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Fotó: Tim Boric
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©