Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek vége, 14. kerület

További információk a képhez

1896-1900. Városliget, A Hősök tere (1932-től.)
A Műcsarnok. Elkészült a millenium évfordulójára, 1896-ra, a honfoglalás 1000 éves évfordulójának ünnepségeire.
Tervezte: Schickedanz Albert.
Előtte még park van...
A timpanon még üres. Később, (1941-től) az orommezőben Haranghy Jenő Szent István a művészetek pártfogója c. mozaikja látható.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Hősök tere (1932 óta), Városliget
  • Forrás: Fortepan.hu (82605), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.080, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©