Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Thököly út, 14. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Thököly út a Hungária körútnál. Azt hiszem ezt a területet sem sokan ismernék fel az információk nélkül. A háttérben a Bíróság helyén még játszótér van. A Thököly utat egy 75-ös járatszámú pótkocsis trolibusz szeli át éppen. A motorkocsi egy Ikarus 60-as elemeiből épült AMG pótkocsit vontat. A Thököly úton három, több szempontból is különböző villamost láthatunk. A jobb alsó sarokban talán egy 68-as járatszámú Bengálit, ami különleges volt az alul is üvegezett ajtajairól! A túloldalon, egy 67-es középperonos közeleg. A háttérben látható UV pedig egy 44-es lehetett. Felfedezhető még Csepel teherautóból több is, GAZ 51-es teherautó, egy Ikarus 60-as, valamint a csibilámpa. Mi több, még egy rendőrbódé is!
Érdekes még a kétféle (csík és kocka) zebra, azaz gyalogátkelőhely.
A Hungária körút túloldalán penig a Rákosváros vasútállomás.(1940. szeptember 1-től az 1974. május 25-ig.) Azóta Budapest-Zugló vasútállomás a neve.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Thököly út, 1850-től Csömörerweg (Csömörerstrasse), 1874-től Csömöri út
  • Forrás: BKV SE étterme, oldikarus.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mihálffy László
A bukfenc 67-es lehet (a 64-es nem erre járt).
2013. november 09. 22:55
László Dorogman
László Dorogman
A vasútállomást ma Zugló vá.-nak hívják, fő jellemzője a lepukkant állapot és a kosz... A rendőrbódé mögött, az Árpád-híd felé haladva egy Volga keresztezi a Thököly utat, míg ellenkező irányban, a trolibusz pótkocsijától kissé takarva egy keletnémet Garant/Granit zárt kocsiszekrényű teherautó rongyol. Fő jellemzője a léghűtéses dízelmotor volt - ő volt az előfutára a későbbi Robur típusnak, amely teherautóként és autóbuszként is meglehetősen elterjedt volt a magyar utakon 1964 után.
2013. december 31. 14:50