Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Hungária körút, 14. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Hungária körút. Valahol a Mogyoródi út tájékán egy 75-ös pótkocsis trolibusz iramlik az Egressy út felé. Ekkoriban a Hungária körút kb.: kétszer másfél sávos kockaköves "kocogó" volt. Jól látszik, hogy milyen nagy távolság volt az út és a házak között.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Hungária körút, 1930-tól Hungária közép körút, 1893-tól Hungária körút
 • Forrás: sgforum.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Bernáth Jánosné
Most azon morfondíroztam ezekben az időkben volt-e az ülőkalauzos rendszer, illetve a pótkocsin is ült egy ilyen jegyvizsgáló, vagy csak simán "járkálós" kalauzok voltak, ki emlékszik erre?
2013. november 24. 16:32
  Popovics András
  Popovics András
  Én úgy emlékszem, hogy a pótkocsi volt kalauz nélküli.
  2013. november 25. 08:00