Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Hősök tere és környéke, Hősök tere 1930-1945, 14. kerület

További információk a képhez

1930-as évek. Hősök tere, oldalában a Szépművészeti múzeummal. Előttünk egy nyitott peronú, Beszkárt felségjelű és festésű (sárga-fehér), 8-as villamos a bal oldalon halad előre.
A Bak sör meg jöhet most is...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Dózsa György út, 1874-től Aréna út, 1860-as évektől Arena Weg
 • Forrás: hampage.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (6)

Kondor László
Én a 3000-es típusú villamost (akkor már ikresítve) a 31-es vonalon láttam 1977 nyarán.
2012. december 02. 23:42
  Popovics András
  Popovics András
  Ismét csak Üdv,László ! Ön valóban sokkal jobban ért a villamosokhoz,mint én, de arra még én is emlékszem, hogy a 31-es ilyen volt a Mester utcában !!! Ezek szerint viszont a jelzett tuja igen hosszú életű volt !!!
  Papinho a szerk.
  2012. december 06. 02:55
Kondor László
Üdv András!

Valóban tájékozott vagyok villamos ügyben. Van egy-két könyvem, melyekből tudom, hogy a 3000-es sorozatú kocsik 1914-ben készültek, de gépi berendezést a háború és az azt követő nehéz idők miatt csak az 1920-as évek elején kaptak. Az 1970-es évek második feléig szolgáltak Budapest utcáin.
2012. december 06. 20:22
  Popovics András
  Popovics András
  Ismételten nagy tisztelettel üdvözlöm kedves Kondor László ! Megtiszteltetésnek érzem, hogy hozzászól az oldalamon található képekhez. És , ahogy írja szakértője a régi villamosoknak (amiknek én csak rajongója vagyok), az az érzésem, hogy még sok képhez fog hozzászólni ! Ezt előre is köszönöm, hiszen az oldalamon fellelhető képek csupán kb.: a 4-5 százalékát teszik ki , azoknak a képeknek, amiknek a feldolgozása még előttem áll!
  Üdv : Papinho a szerk.
  2012. december 07. 02:12
Kondor László
Kedves Popovics András! Ön most bizonyára villamosokkal kapcsolatos hozzászólást vár tőlem. Lehet, hogy csalódást okozok mert most inkább bánatomat fejezem ki aziránt, hogy lakóhelyemről, Újpestről csak a főútvonalakról találtam néhány képet, a szomszéd kerületről Rákospalotáról pedig nincsen semmi.Remélem lesz egy-két lelkes rajongója az oldalnak, aki majd tesz fel képeket ezekről a városrészekről is. Tisztelettel: Kondor László
2012. december 08. 21:17
  Popovics András
  Popovics András
  Nagy tisztelettel üdvözlöm ismét Kedves László ! Van egy jó és egy rossz hírem Önnek !
  A jó az, hogy a most látható kb. : 800 képen kívül van még a tarsolyomban további kb.: 4000 azaz négyezer ! Feldolgozásra várva...!!!
  Ezek között sok olyan is van amiket Ön hiányol ! A rossz hír az, hogy csak két kezem , két szemem, és két fülem van természetesen az egy orromon kívül. Azaz , mivel egyedül csinálom az egészet, így csak lassan haladok előre !!! De azt megígérem Önnek, hogy amint végeztem a még feldolgozatlan kb. : 200-zal, akkor legelőször azokat fogom elővenni, amiket (többek közt) ön is hiányol !!! Tehát azon kerületekben készült képeket, amelyek még nem szerepeltek !!!
  És persze hamarosan megindul az a rovat is, amelyre célzott, azaz a látogatók által beküldött képek !!!
  még egyszer köszönöm a hozzászólását és az érdeklődését. Igyekszem, igyekszem !
  Papinho : a szerk.
  2012. december 09. 02:56