Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Bosnyák tér, 14. kerület

További információk a képhez

1957, Bosnyák tér. A Páduai Szent Antal templom. Rimanóczy Gyula terve szerint épült 1941 és 1946 között. Barkóczy Sándor plébános építtette. A Templom tornyát 1956. november 6-án délelőtt tankok lőtték szét (Csaba György).
Alant a Nagy Lajos Király útja. A piac, a kicsit későbbi időkhöz képest: piacocska-gombocska...
A "betontalpfák" a sínek alatt igen újszerűnek tűnnek.
Nem tudom, hogy ki szkennelte be a képet, de több szempontból is köszönet neki! Valamint annak is, aki a kézírást írta!
Ui.: Aki még nem tudná: az USA államaiban (hármat kivéve) azt a törvényt hozták, hogy nem kötelező a kézírás tanítása.......!
Pót ui.: A képet az (1936-tól) Nagy Lajos király út 140. szám ház lépcsőházának ablakából készítette a fotós. A torony szélén még ott látható a javítatlan belövés, ami alapján biztos, hogy a kép 1957-ben készült. Köszönet ismételten Csaba Györgynek. 
2014 Húsvétján avatták fel a Bosnyák téri Páduai Szent Antal templom Rimanóczy Jenő által tervezett tornyát. Segítői: Csikós Zoltán és Peity Attila voltak.
Sok évtized után iígy kerülhetett helyére a torony. Ideje volt...!


Jelenlegi és régebbi nevei:

1901-től Bosnyák tér
  • Forrás: Fortepan (131985), ADOMÁNYOZÓ Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©