Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1936, Hősök tere, 14. kerület

További információk a képhez

1936, Hősök tere, a Szépművészeti Múzeum.
Szösszenni sem tudok. Ez a kép fekete-fehér létére olyan, mintha színes lenne.
Aki egy ilyen úton haladva betér a múzeumba és megpróbálja végignézni a bent lévő festményeket, szobrokat, nos Ő már volt egy kicsit a Kánaánban...
Eredetileg a Rotunda pavilon állt itt, amelyet a Feszty-körkép bemutatására építettek.
A Szépművészeti Múzeum állami alapítású és fenntartású országos múzeum Budapesten, a Hősök terén. A Világörökség része. A múzeum 1900 és 1906 között, Schickedanz Albert és Herzog Fülöp Ferenc tervei alapján neoreneszánsz és neoklasszicista stílusban épült. 1906. december első napján Ferenc József király avatta fel. A nagyközönség előtt december 5-én nyitották meg.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Hősök tere (1932 óta)
  • Forrás: Fortepan.hu (24121), ADOMÁNYOZÓ Somlai Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©