Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1906, Szépművészeti Múzeum, 14. kerület

További információk a képhez

1906, Szépművészeti Múzeum a későbbi Hősök terén. 
Eredetileg a Rotunda pavilon állt itt, amelyet a Feszty-körkép bemutatására építettek. A Szépművészeti Múzeum állami alapítású és fenntartású országos múzeum Budapesten, a Hősök terén. A Világörökség része.
A múzeum 1900 és 1906 között, Schickedanz Albert és Herzog Fülöp Ferenc tervei alapján neoreneszánsz és neoklasszicista stílusban épült. 1906. december első napján Ferenc József király avatta fel. A nagyközönség előtt december 5-én nyitották meg.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Hősök tere
  • Forrás: Fortepan.hu (82638), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.113, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©