Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896, a Városligeti híd, 14. kerület

További információk a képhez

1896, Az" Állandó híd", azaz a Városligeti híd. A mai Hősök tere és a mai Vázsonyi Vilmos sétány közötti híd a Városligeti tó fölött. 1896-ban még nem volt utcaneve eme területnek. A hídtól kifelé eső rész neve 1938-tól Külső Andrássy út. 1953-tól Városligeti Népköztársaság útja. 1984-től Kós Károly sétány. A háttérben (köszönhetően a nagyszeű felbontásnak, Klösz Györgynek és a FORTEPAN csapatának) tisztán kivehető a Gloriette emlékmű, még a zászlótartó rúd is. De már látszik a mai emlékmű kezdeménye is. Elképesztő felfedezni a Gloriette emlékművet hátulról! Egyidejűleg a kettő cseréjét is.
Nem tudom, hogy a korai fényképészetben kié az Oscar-díj, de az biztos, hogy nálam Kösz Györgyé!
A napjainkra felújított kandeláberek is csak "zsenge" utánzatok.
A közvilágitást már elektromos áram biztosítja.
Az évszak a napernyőkből köveztethetően nyár van.
A hőlégballonok és a kép jobb oldalán lévő két tornyos épület megfejtését illetően a Tisztelt látogatók segítségét kérem.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Városligeti híd
  • Forrás: Fortepan.hu (82704), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.09.030, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©