Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1982, Petőfi (Kós Károly) tér, 19. kerület

További információk a képhez

1982, Petőfi (Kós Károly) tér, Wekerlei Munkás Szent József-templom. A templom építése Heintz Béla tervei alapján 1926 nyarán kezdődött és 1930 decemberében ért véget Winkler József esperes-plébános vezetésével. 1930. december 8-án volt a templom megáldása és az első szentmise. A templom orgonája 1952-ben épült és 2003-ban nagyszabású felújításon esett át.
2010-ben a Kós Károly térrel egyidejűleg európai uniós támogatással a templom renoválása is megtörtént.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1987-től Kós Károly tér, 1948-tól Petőfi tér, 1946-tól Szabadság tér, 1910-től Fő tér
  • Forrás: Fortepan.hu (22746), ADOMÁNYOZÓ Bekker Sándor, wikipedia.org
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©