Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Szilágyi Erzsébet fasor, Fogaskerekű, 12. kerület

További információk a képhez

1969, Szilágyi Erzsébet fasor, Városmajor, a Fogaskerekű alsó végállomása. Az első szerelvény 1874. június 24-én, délután 4 órakor közlekedett. Az első pesti villamos pedig a Nagykörúton, azon belül is a Nyugati pályaudvar és a Király utca között  közlekedett 1887. októberétől! Tehát a Fogaskerekű vasút régebbi, mint a villamos...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1962-től Szilágyi Erzsébet fasor, 1946-tól Malinovszkij fasor, 1931-től Olasz fasor, Az 1850-es évektől Retek utca
  • Forrás: hamster.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©