Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1923-1941, Zugligeti út, 12. kerület

További információk a képhez

1923-1941, Zugligeti út.
Mai halandónak ebben a látványban sem lehet része már!
A beépítettségtől, a megnőtt fáktól, valamint a megszűnt 81-es villamos miatt ez már lehetetlen. A bal oldali vágánypáron egy 81-es nyitott peronú, immár felsővezetékes villamos inal Zugliget felé! Az egy utcával feljebb, a Szarvas Gábor utcában lévő Zugligeti Szent Család Plébániára zavartalanul tekinthetünk. 1913 és 1917 között épült a Szent Család tiszteletére. Építtette: Almássy Mária.
A 81-es villamost egyébként 1955-től a szintén híres 58-as villamos váltotta fel nagyjából ugyanazon az útvonalon: Széll Kálmán tér-Zugliget, azaz akkoriban Auwinkel, magyarul Disznózug.
De ez már egy másik történet...
Egy kis kiegészítés Rózsásné Kubányi Andrea jóvoltából: 
Ez a gyönyörű épület az Angolkisasszonyok szerzetesrend (mai nevén Congregatio Jesu) kolostorának épülete. 1950-ben elvették tőlük, de ma újra a rendé és az idős nővérek otthona, valamint civilek részére öregek otthonaként működik.
Ui.: A képen a BKV 1000 PÁLYASZÁMÚ VILLAMOS MOTORKOCSIJA. Az "ezres" típus hosszú időn át meghatározó járműve volt Budapest közlekedésének. Ezen villamost 1983. december 31-én vonták ki a forgalomból és törölték az állományból.


Jelenlegi és régebbi nevei:

Zugligeti út
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©