Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Krisztina Körút, 12. kerület

További információk a képhez

1960. A kockaköves Krisztina Körút és a Csaba utca sarkán a Postapalota, azaz a Főposta. Vagy fordítva... Egészen pontosan a 114-es számú postahivatal bejárata (Csacsicska Tamás). ... Ki tudja mi lesz a sorsa? Előtte egy szép, púpos Pobeda. A szenes-autóról rakodják a szenet és csalnak... Ez így volt (szinte) természetes ebben a korban, amikor is a (tojásnyi, kockányi) szén volt az alany...
És lássunk csodát: a picinyke fa még 62 év elmúltával még mindig ott áll és zöldell! Zajlik az épület felújítása. Remélhetőleg a fát békén hagyják...Éljen a fa!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1890-től Krisztina körút
  • Forrás: Fortepan (09113), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Tamás Csacsicska
Tamás Csacsicska
A képen a 114-es számú postahivatal bejáratát látjuk.
2013. május 06. 05:10
Fekete Géza
Fekete Géza
Ennek a szép épületnek a sorsa is megér egy misét !
2013. november 07. 19:55
Olsvay Endre
A főbejárat fölött függő óra nagyon pontosnak számított mindig /hja, Postavezérigazg./, ma is lóg ott egy utód-óra, de az épület szellemkastéllyá dermedt...
2013. december 08. 06:45