Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Diana utca, 12. kerület

További információk a képhez

1975, Diana utca 2., a Fogaskerekű Svábhegy megállója. A "Fogas" 1973-óta piros színű. Előtte sárga voltMég korábban szürkésÉs még ennél is korábban pedig ilyen. A szívem sajog, de a történelmi hűség megkívánja, hogy megemlítsem: Eljöve az Úr 2008. esztendeje (VIII. 21.) és eljöve egy másik "úr" redelkezése: Ne légyen többé Fogaskerekű Vasút-ami tizenhárom évvel idősebb a legelső budapesti villamosnál is-, hanem légyen 60-as villamos! És lőn!
Diana: ősitáliai intennő. A Hold és a világosság istennője, az erdők, a mezők, vizek, vadászat és a szülés védője, amely az elnevezés idején még itt a beépítetlen természethez csatlakozott.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1886-tól Diana utca, Az 1870-es évektől Paradicsom út, Illetve Nyaraló út
  • Forrás: Fortepan.hu (212491), ADOMÁNYOZÓ Fortepan/Album057
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©