Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Golfpálya utca, 12.kerület

További információk a képhez

1975, Golfpálya utca, a FOGASKEREKŰ végállomása. Nem véletlenül írtam csupa nagy betűvel! 1973-ban a járműpark cseréjekor az új "Fogas"-ok már pirosban jöttek. Annyi baj legyen, volt az már fekete is...
No de eljöve az Úr 2008. esztendeje (VIII. 21.) és eljöve egy másik "úr" redelkezése: Ne légyen többé Fogaskerekű Vasút-ami tizenhárom évvel idősebb a legelső budapesti villamosnál is-, hanem légyen 60-as villamos! És lőn!
Az emberek ekkortól mehetnek kirándulni a hegyekbe a 60-as villamossal...! (Még kimondani, leírni is szörnyű!)
Kalapos lámpák sincsenek már, az óra is arrébb került, de a villanypózna, a korlát és még a kockakő is átvészelte az utóbbi 40 évet! a fém szemétgyűjtő ekkor is csikktartós, de már "modern " szögletes.
Ui.: Strandpapucs, piros zokni, esőkabát...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1954-től Golfpálya utca, Előzőleg: 93. utca
  • Forrás: Fortepan.hu (77814), orig: SIJMONS, ED
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©