Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Csaba utca, 12. kerület

További információk a képhez

1970, Csaba utca, a Városmajori Jézus Szíve plébániatemplom, mellette a kistemplom. Jobbra az Ignotus utca (1969- től).
A Városmajori Jézus szíve plébániatemplom egy több elemből álló épületegyüttes a Városmajor Csaba utcai szélén. Részei a harangtorony, a nagytemplom és a közösségi házként működő – 1925-ben épült – kistemplom. Árkay Aladár és Árkay Bertalan tervei szerint épült 1932-1933-ban. A harangtornyot az alatta húzódó, beboltozott Ördög-árok elkerülése miatt kellett távolabb építeni a templom fő tömbjétől. A teljes kép itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Csaba utca
  • Forrás: Fortepan.hu (126857), orig: BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©