Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Lékai János (Apor Vilmos) tér, 12. kerület

További információk a képhez

1969, Lékai János (Apor Vilmos) tér 11-14, a piac a templom mögött. A Szendi árok felől nézve.
Ui.: Apor Vilmos báró (1892-1945): római katolikus pap, győri püspök, 1997-ben boldoggá avatták. Tiltakozott a zsidóüldözések ellen, segítette bújtatásukat. 1945-ben, amikor meg akarta akadályozni, hogy szovjet katonák nőket hurcoljanak el, rálőttek és sebeibe belehalt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Apor Vilmos tér, 1956-tól Lékai János tér, 1936-tól Pilsudski út
  • Forrás: Fortepan.hu (128444), ADOMÁNYOZÓ:BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©