Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Lékai János (Apor Vilmos) tér, 12. kerület

További információk a képhez

1960-as évek, Csörsz utca végállomás. Ami tulajdonképpen a Lékai János (Apor Vilmos ) tér.
Gyermekkoromból jól emlékszem a villamosok homlokfalán, a járatszám melletti szövegre, ami a két végállomást jelölte. Az egyik a Csörsz utca volt.
Kb.: 40 éve gyötört a kiváncsiság, hogy hol a ..... is lehetett a Csörsz utcában a végállomás?
Az eme dilemmból bekövetkező gutaütésemet ez a kép akadályozta meg. Itt gyakorlatilag minden látható, csak a Csörsz utca nem! Innen eredt a dilemma.
A jobb oldalon, a "vakvágányon" horgonyoz az alsóablakos 60-as villamos.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Apor vilmos tér, 1956-tól LékaiJ ános tér
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport, BKV Archívum
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©