Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Alkotás utca a Nagyenyed utcánál, 12. és 1. kerület

További információk a képhez

1960, Alkotás utca a Nagyenyed utcánál a Déli pályaudvar felől nézve. Szemben az Alkotás utca 13. szám alatti bérpalota ekkor már a korábban volt tornyocskája nélkül. Az Alkotás utca történetéről pedig szinte mindent itt. 
A Droszt Tivadar-féle taxiállomás a Nagyenyed utca vonalában. Ott pedig Warsawa (nagy), és Moszkvics (kis) kocsik. A mostani főútvonal nagyjából közepén egy benzinkút és egy tantuszos telefonfülke...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Alkotás utca, 1937-től Gömbös Gyula utca, 1879-től Alkotás utca, 1870-től Teremtés utca, 1820-as évektől Schöpfungs Gasse (Teremtés utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (102719), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©