Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Béla király út az Istenhegyi út felé vezető kanyar előtt 12. kerület

További információk a képhez

1959, Béla király út az Istenhegyi út felé vezető kanyar előtt. Fent, keresztben a Fogaskerekű vasút egy szerelvénye még javában sárgán...Feljebb az Istenhegyi út. Ja, majd elfelejtettem: ez már nem is Fogaskerekű, hanem 60-as villamos. Csókoltatom az átnevezőjét...1874-től 2008-ig jó volt Fogaskerekűnek. No, de eljöve az Úr 2008. esztendeje (VIII. 21.) és eljöve egy másik "úr" redelkezése: Ne légyen többé Fogaskerekű Vasút-ami tizenhárom évvel idősebb a legelső budapesti villamosnál is-, hanem légyen 60-as villamos! És lőn! Vajh mit mond a gyermekének az "elnevező", amikor meghívja egy kirándulásra: Na menjünk gyermekem a Svábhegyre a 60-as villamossal. Uccu! Arról már nem is beszélve, hogy az igazi 60-as villamosnak igen komoly előélete van (volt).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1886-tól Béla király út
  • Forrás: Fortepan.hu (251231), ADOMÁNYOZÓ: FŐMTERV, SZERZŐ: Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©