Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Wolff Károly út (Kálló esperes utca), 12. kerület

További információk a képhez

1940, Wolff Károly út (Kálló esperes utca) a Citadella felé nézve.
Ui.: Kálló Ferenc (1895-1944): római katolikus pap, honvéd tábori főesperes, alezredes. Több, mint száz üldözött életét mentette meg a nyilasterror idején. 1944. október 29-én a nyilasok elfogták, és kínvallatás után kivégezték.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Kálló esperes utca, 1941-től Liga utca, 1936-tól Wolff Károly út, Az 1900-as évektől Sashegyi út
  • Forrás: Fortepan.hu (74293), ADOMÁNYOZÓ: ROSTA LÁSZLÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©