Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1934, a Váralagút a nyugati kapunál, 12. kerület

További információk a képhez

1934, a Váralagút a nyugati kapunál belülről. 
Az alagút szükségességét Széchenyi István vetette fel, Ürményi József 1850-ben társulatot hozott létre a megépítésére. Az építkezést 1853-ban kezdték meg Clark Ádám tervei szerint. 1857-ben adták át a forgalomnak.
1918-ig használatáért díjat kellett fizetni. Ugyanez a helyszín kívülről az 1920-as években. Szemben az Alagút utca, Balra a Váralja utca. A teljes kép itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1857 óta Váralagút, vagy Várhegy-alagút, vagy budai Váralagút, avagy csak egyszerűen Alagút
  • Forrás: Fortepan.hu (134548), orig: FRISS ILDIKÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©