Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896 táján, Karthauzi utca

További információk a képhez

1896 táján. A Karthauzi utca, a Fogaskerekű hídja a Művész út torkolatánál. 
A mozdonyok mindig a szerelvény völgy felőli végén voltak, kazánjuk és kéményük a völgy felé néztek. A kocsik tetején az addig nyitott fékezőülések helyett később fékbódékat alakítottak ki. A képen még a nyitott változatot láthatjuk.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1886-tól Karthauzi utca
  • Forrás: Fortepan.hu (82628), 1896 táján. A Karthauzi utca, a Fogaskerekű hídja a Művész út torkolatánál, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©