Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1880-as évek, Diana utca (Paradicsom út), 12. kerület

További információk a képhez

1880-as évek, Diana utca (Paradicsom út), a Fogaskerekű svábhegyi végállomása. (Ma Svábhegy-megálló.)
Ui.: Diana: ősitáliai istennő. A hold és a világosság istennője, az erdők, a mezők, vizek, vadászat és a szülés védője, amely az elnevezés idején még itt a beépítetlen természethez csatlakozott.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1886-tól Diana utca, Az 1870-es években Paradicsom út, Az 1870-es években még Nyaraló út
  • Forrás: Fortepan.hu (82249), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.194, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©