Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Lándzsa utca, 16. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. Sashalom, Lándzsa utca és az új lakótelep. A kép idilli, de aki ekkoriban lakáshoz jutott, annak a lakáshoz jutás is az volt! 
A kép emelkedett hangulatát a Volga M 21-es  hivatott biztosítani.
Bár nem hiszem, hogy létezett visszapillantó tükör nélküli változat...
Talán a kalapos lámpák is újak voltak ez időben.
Ui. Neményi Pétertől: Azért voltak más nevei is, Dühöngő és Brikson. Hozzátenném, hogy a lakótelep mögött volt egy komoly méretű orosz laktanya közös kőfallal. Pár orosz tiszt és családja kapott a kezdetben lakást a lakótelepen.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1954-től Lándzsa utca, Az 1920-as évektől Temesvári utca
  • Forrás: Beküldte: City 277, Imre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Neményi Péter
Neményi Péter
Azért voltak más nevei is, Dühöngő és Brikson. Hozzátenném, hogy a laktelep mögött volt egy komoly méretű orosz laktanya közös kőfallal. Pár orosz tiszt és családja kapott a kezdetben lakást a lakótelepen.
2013. december 23. 02:47
Vízy Ildikó
Vízy Ildikó
A kőfal még mindig ott van. Nagyon ronda. A lakótelep az idén megújult, nagyon szép lett, csak a kőfal csúfos
kodik még mindig itt.
2013. december 27. 22:08