Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920 táján, Mátyásföld, Keresztúri út, (1950-től) 16. kerület

További információk a képhez

1920 táján, Mátyásföld, Keresztúri út. A Magyar Általános Gépgyár mátyásföldi telepe, annak is a bejárata. Az épület napjainkban ( 2014.01.06 ) is itt van egészen felismerhető állapotban.
A MÁG a Monarchia hírszolgálata számára gyártott kétfedeles repülőgépeket. 1917-ben az akkori forradalmi munkásmozgalom pestkörnyéki központjává vált. A jobb oldalon az oszlop nagy valószínűséggel a korabeli telefonvezetéket tartja. 
A későbbi funkcióiról csak egyet tudok: 1975-ben ezen a területen működött egy teherautó szervíz. Ide kellett vinnem első szemlére egy Carpati teherautót. Hogy mi volt még itt, és, hogy mi van ma itt, azt nem tudom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Újszász utca, Keresztúri út
  • Forrás: Beküldte: City 277, Imre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©