Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, Keresztúri Út (Újszász utca), (1950-től 16. kerület)

További információk a képhez

Az épület a másik oldalról...
1943, Keresztúri Út (Újszász utca)
A 2. világháború előtt és alatt Honvéd Gépkocsiszertár, azaz a Magyar Királyi Honvéd gépkocsiszertár, udvar. Később Az IKARUS III. telepe is volt.
Korábban pedig a Magyar Általános Gépgyár mátyásföldi telepe.
Egy kicsit többet itt
A segéd-információkért köszönet Jozsef Gotz és Kálmán Andristyák Kedves látogatóknak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Újszász utca, 1940-es évektől XXI. utca (Sashalmon), 1949-től Keresztúri út, 1946-tól Károlyi Mihály utca, 1900-as évektől Keresztúri út
  • Forrás: Fortepan.hu (72261)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."